Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Различна солена торта

Различна солена торта

Различна солена торта
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Парче солена торта и чаша вино - готови ли сте за една приятна вече с нас?"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • кисели краставички - 1 буркан
  • сирене - 150 г
  • колбаси - 200 г
  • яйца - 5 бр. сварени
  • кашкавал - 150 г
  • див лук
  • шунка - 100 г
  • чери домати - 100 г
  • За соса
  • майонеза - 10 с.л.
  • кисело мляко - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка разбъркайте майонезата с киселото мляко.

Обелете картофите и ги сварете в подсолена вода. Изцедете ги от водата, посолете и още топли, ги намачкайте.

Сложете ринг върху поднос и разстелете половината охладени картофи. Върху тях рендосайте сиренето и притиснете с лъжица.

Намажете със соса и сложете един ред рендосани краставички и един ред рендосани яйца.

Намажете отново със соса и сложете останалото картофено пюре. Отгоре рендосайте колбаса и намажете със сос. Оставете в хладилник за една нощ.

На другият ден махнете ринга и покрийте с настърган кашкавал.

Поръсете солената торта със ситно нарязан див лук и украсете с чери домати и шунка.

Различната солена торта е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: