Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Различна Мусака с Лапад и Ориз

Различна Мусака с Лапад и Ориз

Различна Мусака с Лапад и Ориз
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Когато ви омръзне от класическата мусака, опитайте този свеж вариант с лапад и ориз"

Необходими Продукти

  • лапад - 300 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • зелен лук - 3 - 4 стръка
  • сол
  • домати - 1 бр.
  • кайма - 250 г
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 300 мл
  • сода бикарбонат - 1 щипка
  • черен пипер
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука и го задушете леко в мазнината. Добавете нарязания на ситно лапад. След като лападът промени цвета си, добавете каймата и измития ориз.

Прибавете и домата, нарязан на малки парченца. Запържете около 4-5 минути, като бъркате сместа.

Овкусете със сол и черен пипер.

Готовата смес изсипете в тава за печене. Добавете топла вода /количеството да е достатъчно, за да покрие ориза/.

Сложете мусаката в загрята фурна и запечете.

След като течността се изпари и ориза омекне, полейте с млечна смес, приготвена по следния начин:

разбийте яйцата, прибавете млякото със содата и брашното, разбъркайте до еднородност.

Запечете отново до златист загар.

Различната Мусака с Лапад и Ориз е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: