Начин на приготвяне
Смиламе с машинка орехи.
Слагаме олиото в тенджерка на котлона. Като се сгорещи олиото, слагаме гриса. Запържва се грисът в олиото до златисто.
Бъркаме бързо и непрекъснато сместа с дървена лъжица. Дърпаме сместа от котлона и слагаме вътре захарта и пак я връщаме на котлона.
Бъркаме много добре. Наливаме постепенно водата и бъркаме много добре.
Непрекъснато бъркаме всичко на котлона. Добавяме за аромат пакетче прахче ванилия, ¼ ч.ч. смелени орехи и канелата. Бъркаме до сгъстяване на сместа, но не прекалено.
Наливаме в купички получения десерт. Оставя се да изстине и после поръсваме с останалите орехи отгоре.
Поднасяме десерта с горчиво ароматно кафе.
Да ви е сладко!
Коментари