Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Апетитни ребърца с прясно зеле и домати

Апетитни ребърца с прясно зеле и домати

Апетитни ребърца с прясно зеле и домати
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Толкова крехки, толкова свежи, толкова неустоимо вкусни"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1 кг
  • прясно зеле - 1 средна зелка
  • домати - 2 - 3 бр.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • лимонтозу - щипка
  • магданоз
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете ребрата на отделни части и ги сложете в тенджера с повече олио да се запържват.

След като се запържат добре, сипете червения пипер и вода, покрийте с капака и оставете да къкрят.

През това време накълцайте зелето, обелете доматите и нарежете на ситно или пасирайте.

Прибавете ги към ребрата и оставете да се варят на умерен котлон.

Когато се сварят, прибавете магданоза и прехвърлете в тава.

Запечете във фурната до зачервяване на ребърцата.

Апетитните ребърца с прясно зеле и домати са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#219148
Потребител#219148
Аз съм в Бс Айрес. Слагам зеле, като в България май–юни, когато започва да става по–хладно, но.....Не става като нашенското климата е друг. Като сложа лимонтозу го докарвам горе долу.
24.05.2020 12:29
Росица Петрова
Росица Петрова
Само не разбрах това лимонтозу за какво е и кога се слага. Не е ли по-добре когато има домати да се сложи щипка захар?
15.05.2018 12:42
1
Покажи всички подкоментари