Начин на приготвяне
Смесете лимоновия сок от един плод със около 50 мл зехтин, сол, копъра и бял пипер. С тази смес намажете хубаво рибата, с остатъка я напръскайте или полейте и оставете за 20-30 минутки на стайна температура.
Пригответе кашичка от брашното с бакпулвера, бирата, лимонов сок, сол и подправките. Кашичката трябва да нито много рядка, нито прекалено гъста.
Потопете рибните филета в така приготвената панировка, като предварително сте отстранили кожата им, ако имат такава.
Старайте се поне от едната страна да има дебел слой панировка и пуснете откъм нея в сгорещено олио. Отгоре полейте с още кашичка, разпределяйки я равномерно по повърхността на филето. С лъжица гребвайте от горещата мазнина и докато си се пържи от едната страна залейте няколко пъти отгоре, за да не се стича панировката. След това с лекота може да си обърнете и от другата страна, защото кашичката ще е хванала коричка.
Пържете до златисто и изваждайте върху кухненска хартия, която да поеме излишъка на мазнина.
Поднесете сьомговата пъстърва топла в компания на чеснов сос, лимон или картофки.
Добър апетит!