Начин на приготвяне
В купа сипете брашното, бакпулвера и солта.
Налейте водата, зехтина и лимоновия сок и забъркайте с лъжица тесто, подобно на кексово, но малко по-гъсто.
Разпределете равномерно на тънък пласт върху хартия за печене или алуминиево фолио. Заравнете с мокра лъжица и поръсете със черен сусам.
Поставете в загрята на 175 градуса фурна за около 25-30 минути или докато видите, че краищата започват да покафеняват /потъмняват. Може да оставите няколко минутки на изключена фурна.
Щом извадите от фурната, оставете да поизстине леко, но не напълно и нарежете на квадрати или правоъгълници, както ви харесва.
Ако се опитате да режете, когато изстине напълно, има вероятност соленките да се начупят, защото ще се втвърдят.
Стават много вкусни, хрупкави и в същото време със сипкава, ронлива текстура.
Един здравословен вариант за сухари за хрупкане по всяко време.
Пълнозърнестите Сухари са готови.