Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Багети»Пълнозърнести багети

Пълнозърнести багети

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пълнозърнести багети1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Още топли-топли от фурната, идвайте, докато не са свършили"

Необходими Продукти

  • вода - 350 мл. хладка
  • захар - 1/2ч.л.
  • сол - 1ч.л.
  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч. пълнозърнесто Грахам
  • брашно - 2 ч.ч. бяло
  • мая - 1 и 1/2 ч.л. суха
  • брашно - допълнително, за оформяне
  • семена - сусам, маково семе и др. по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете 30 мл топличка вода, захар, сол и маята. Разбъркайте и оставете за 15 минути на топло.

В кладенче в брашното добавете маята и останалата вода. Постепенно замесете меко тесто. Готовото тесто прехвърлете в намазнена купа.

Покрийте със свежо фолио и приберете в хладилника за 6-8 часа.

Сложете хартия за печене в тавата. Готовото тесто разделете на 4 части, от които оформете 4 продълговати багети.

С остър нож направете леки напречни разрези по повърхността им. Поръсете със семена, подредете ги в тавата и оставете отново да втасат.

Сложете пълнозърнестите багети да се изпекат до готовност в умерено загряна фурна първоначално на по-ниски градуси.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
42
30
20
10
Дай твоята оценка: