Чамбеле

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Чамбеле1 / 2
10/01/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Обожаваме десерти, които се поднасят с червено вино, много даже"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг или 1.1 кг
  • захар - 1 ч.ч. (230 г)
  • зехтин - 1 ч.ч. (235 мл)
  • бяло вино - 1 ч.ч. (235 мл)
  • анасон - 28 г семена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и направете по средата кладенче. Добавете в него захарта, зехтина и виното и постепенно омесете гладко и твърдо тесто, като добавите и семената анасон.

Късайте от тестото малки парчета, разточвайте ги в длан върху плода, като при нужда добавите още малко брашно. Получените маркучета завивайте на гевречета и ги подреждайте в тава с хартия за печене.

Сложете малките понички Чамбеле (ciambelle) да се изпекат в загряна на около 190-200 градуса фурна за около 10 минути или докато хубаво се зачервят.

Традиционно в Италия ги хапват с по чаша червено вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: