Начин на приготвяне
И без яйца и мляко има вкусни мъфини.
В купа се смесват пресятото брашно, солта и содата. Добавят се какаото, захарта и ванилията. Всичко се разбърква добре и се прибавят олиото, водата и оцетът.
Ако слагате стафиди или ядки, прибавете и тях. И отново се разбърква хубаво до еднородност.
Готовата кексова смес се разсипва в намаслената и набрашнена форма за мъфини. Аз използвах хартиени чашки, които сложих в гнездата на формата.За по-лесно разсипване използвайте лъжица за сладолед, разбира се ако имате такава.
Пекат се в предварително загрята на 180°C фурна до суха клечка. Приблизително време е около 30 минути.
Оставят се да изстинат и се декорират по желание.
При мен с разтопен на МФ млечен шоколад и цветни малки захарни топчета.
Постните шоколадови мъфини са готови.
Да ви е сладко!