Пиле с плънка от стар хляб

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Пиле с плънка от стар хляб1 / 2
09/01/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 по - голямо
  • пилешки дорбчета - 5 броя + др. вътрешности по желание
  • хляб - около 400 - 500 г стар
  • вино - 100 мл
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • черен пипер
  • сол
  • мазнина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете дробчетата на пилето и ги нарежете ситно.

Почистете пилето и го овкусете от вътре и вън със сол и черен пипер.

Хлябът смелете в кухненски робот, докато стане на едри трохи. Овкусете трохите с подправки, добавете нарязаните дробчета и магданоз. Долейте част от виното, докато станат влажни трохи и добре объркайте.

Напълнете пилето с плънката и го зашийте. Намажете го с мазнина отвън и го сложете да се изпече в загряна на 180 градуса фурна, като в тавата долеете малко от виното.

По време на печене го поливайте със соса от тавата. Поднесете пилето с плънка от стар хляб с гарнитура от ориз или картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка: