Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Парфе»Сабайон парфе с праскови

Сабайон парфе с праскови

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432391401624
Сабайон парфе с праскови1 / 2
15/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 5 - 6 с.л.
  • ром - 2 - 3 с.л.
  • прясно мляко - 120 - 150 мл
  • праскови - 4 бр.
  • сметана - 1 пак. суха
  • какаови бисквити - 5 - 6 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За около минута се разбиват яйцата със захарта. Добавя се ром, а и прясното мляко, и се вари на слаб котлон при непрекъснато бъркане до сгъстяване на соса.

Прасковите се потапят за около 30 секунди в кипнала вода, като преди това сме им направили по два разреза в долната част.

Вадят се и се потапят в ледена вода. Белят се, отстраняват им се костилките и се режат на парченца. Разбива се сухата сметана.

Бисквитите се натрошават. В чаши или купички се редят най-напред се слага малко от Сабайона /соса/, следват бисквити, няколко парченца праскови, покриваме ги със сметана, отново бисквити, Сабайон, праскови, сметана, бисквити праскови, сметана.

Престоява поне 1 час в хладилник, покрит с фолио.

Консумира се охладен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: