Начин на приготвяне
За около минута се разбиват яйцата със захарта. Добавя се ром, а и прясното мляко, и се вари на слаб котлон при непрекъснато бъркане до сгъстяване на соса.
Прасковите се потапят за около 30 секунди в кипнала вода, като преди това сме им направили по два разреза в долната част.
Вадят се и се потапят в ледена вода. Белят се, отстраняват им се костилките и се режат на парченца. Разбива се сухата сметана.
Бисквитите се натрошават. В чаши или купички се редят най-напред се слага малко от Сабайона /соса/, следват бисквити, няколко парченца праскови, покриваме ги със сметана, отново бисквити, Сабайон, праскови, сметана, бисквити праскови, сметана.
Престоява поне 1 час в хладилник, покрит с фолио.
Консумира се охладен.