Начин на приготвяне
Нарежете лука на тънки жулиени и го поставете заедно с маслото, зехтина, захарта и щипка сол на умерен огън.
Гответе, разбърквайки, докато се карамелизира лукът хубаво и добие апетитен загар.
Сложете прошутото на ситни кубчета (може да заместите с друго сушено месо от бут).
Запържете за кратко и налейте сметаната.
Ако желаете повече сос, може да сложите по- голямо количество от нея.
Намалете огъня и оставете сосчето да се сгъсти.
През това време сварете пастата според указанията на производителя.
Отцедете и сервирайте талиателите, залети с ароматния сос и гарнирани с чери доматки и листа пресен босилек.
Добър апетит!
Талиателите с карамелизиран лук, прошуто и сметана са готови.
Коментари