Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Аламинути»Свинско с карамелизиран лук

Свинско с карамелизиран лук

NEVINEVI
Помощник Готвач
1621k5283
Свинско с карамелизиран лук
Снимка: NEVI
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Невероятно апетитно свинско с карамелизиран лук - запретнете ръкави и се заемайте"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 500 г
  • лук - 1 кг
  • олио - 5 с.л
  • бяло вино - 100 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на кубчета месото, овкусете със сол и черен пипер и запържете до златисто. После налейте виното и задушете месото.

Когато течността се изпари извадете месото и в същия съд добавете нарязания на полумесеци лук и го запържете. След това добавете захарта, сол и черен пипер.

Пържете до хубав карамелен цвят, върнете месото, поръсете с чубрица и оставете за още 5-10 минути, като разбърквате за да не загори.

Сервирайте, като поръсете ястието с пресен магданоз и салата по ваш избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Чудесно, много вкусно! Захарта в лука придава един по различен и необикновен вкус на ястието.
14.02.2016 14:35