Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Италианска пролетна салата с фусили, бекон и авокадо

Италианска пролетна салата с фусили, бекон и авокадо

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Италианска пролетна салата с фусили, бекон и авокадо
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Как изглежда пролетта в Италия ли - ароматна и очаквано вкусна"

Необходими Продукти

  • фусили - 300 г
  • спанак - 250 г
  • авокадо - 1 бр.
  • бекон - 130 г
  • чери домати - 4 бр.
  • кашкавал - 60 г
  • босилек - 5 листенца
  • сол
  • За дресинга
  • домати - 50 г
  • зехтин - 6 с.л.
  • балсамов оцет - 3 с.л., светъл
  • майонеза - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фусилите сваряваме в кипяща подсолена вода според указанията на етикета.

Отцеждаме ги и ги поливаме с няколко капки зехтин. Поръсваме ги с настърган на ситно кашкаваl и ги разбъркваме внимателно.

Чери доматите разрязваме на четвъртинки.

Авокадото разполовяваме и след като отстраним костилката, го нарязваме на средни кубчета.

5-6 ивици от бекона запичаме върху нагорещен сух тиган до зачервяване.

Останалата част нарязваме на кубчета.

Листата от спанакът измиваме добре и ги оставяме да се отцедят от водата.

Дресинга приготвяме, като сушените домати поставим в пасатор.

Заливаме ги с 3 с.л. гореща вода. Щом доматите набъбнат, прибавяме зехтина, чесъна, балсамикото и останалите съставки.

Пасираме до хомогенност. Овкусяваме със сол и черен пипер на вкус.

Готови сме да сглобим салатата.

В салатна купа подреждаме листата от спанака по стените ѝ.

В средата поставяме фусилите. Подреждаме парченцата от авокадото, резените домати и кубчетата бекон.

Аранжираме със стръкче свеж босилек и ивиците от хрупкавия запечен бекон.

Поръсваме с нарязан босилек. Дресинга прибавяме непосредствено преди консумация на салатата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: