Начин на приготвяне
Фусилите сваряваме в кипяща подсолена вода според указанията на етикета.
Отцеждаме ги и ги поливаме с няколко капки зехтин. Поръсваме ги с настърган на ситно кашкаваl и ги разбъркваме внимателно.
Чери доматите разрязваме на четвъртинки.
Авокадото разполовяваме и след като отстраним костилката, го нарязваме на средни кубчета.
5-6 ивици от бекона запичаме върху нагорещен сух тиган до зачервяване.
Останалата част нарязваме на кубчета.
Листата от спанакът измиваме добре и ги оставяме да се отцедят от водата.
Дресинга приготвяме, като сушените домати поставим в пасатор.
Заливаме ги с 3 с.л. гореща вода. Щом доматите набъбнат, прибавяме зехтина, чесъна, балсамикото и останалите съставки.
Пасираме до хомогенност. Овкусяваме със сол и черен пипер на вкус.
Готови сме да сглобим салатата.
В салатна купа подреждаме листата от спанака по стените ѝ.
В средата поставяме фусилите. Подреждаме парченцата от авокадото, резените домати и кубчетата бекон.
Аранжираме със стръкче свеж босилек и ивиците от хрупкавия запечен бекон.
Поръсваме с нарязан босилек. Дресинга прибавяме непосредствено преди консумация на салатата.