Начин на приготвяне
Яйцата и захарта се разбиват до гъста хомогенна смес с помощта на миксер. Добавят се олиото, киселото мляко и пресятото брашно с прибавени към него ванилия и бакпулвер, като вече се бърка на ръка, добавя се и какаото.
Сместа се изсипва в тава с диаметър 30-32 см, застлана с хартия за печене, и се изпича до суха клечка в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Изважда се върху решетка и се се оставя да се охлади напълно. Полученият блат се разрязва на 3 части с помощта на конец. Кремът се приготвя, като разбием жълтъците с пудрата захар с помощта на миксер.
Прибавя се маскарпонето и заквасената сметана. Добавете лимоновия сок и ванилията. Блатовете се слепват с получения крем, като върху всеки слой крем плътно се нареждат почистени, подсушени и нарязани плодове.
Върху крема на последният блат се редят почистените и подсушени плодове, нарязани и аранжирани по избор. Тортата трябва да престои в хладилник поне 3-4 часа преди да се консумира.