Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Плодова торта»Плодова какаова торта с крем маскарпоне

Плодова какаова торта с крем маскарпоне

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3046
Плодова какаова торта с крем маскарпоне
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
180 мин.
Порции
10
"Тортата, за която си мечтаехте - Плодово-какаова торта с маскарпоне"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 250 г
  • брашно - 2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • какао - 4 с.л.
  • олио - 100 мл
  • За крем маскарпоне
  • маскарпоне - 200 г
  • заквасена сметана - 150 г
  • ром - 50 мл
  • жълтъци - 2 бр.
  • пудра захар - 60 г
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • За украса
  • ягоди - 200 г пресни
  • малини - 100 г пресни
  • киви - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват до гъста хомогенна смес с помощта на миксер. Добавят се олиото, киселото мляко и пресятото брашно с прибавени към него ванилия и бакпулвер, като вече се бърка на ръка, добавя се и какаото.

Сместа се изсипва в тава с диаметър 30-32 см, застлана с хартия за печене, и се изпича до суха клечка в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Изважда се върху решетка и се се оставя да се охлади напълно. Полученият блат се разрязва на 3 части с помощта на конец. Кремът се приготвя, като разбием жълтъците с пудрата захар с помощта на миксер.

Прибавя се маскарпонето и заквасената сметана. Добавете лимоновия сок и ванилията. Блатовете се слепват с получения крем, като върху всеки слой крем плътно се нареждат почистени, подсушени и нарязани плодове.

Върху крема на последният блат се редят почистените и подсушени плодове, нарязани и аранжирани по избор. Тортата трябва да престои в хладилник поне 3-4 часа преди да се консумира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: