Чалбур

vladimir Petrovskivladimir Petrovski
Новак
46113
Чалбур1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.

Необходими Продукти

  • вода - 4 ч.ч
  • масло - бучка, колкото орех
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • яйца - според броя на консуматорите
  • сирене - настъргано бяло саламурено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 4 ч.ч. вода , която е леко подсолена, пускаме бучка масло колкото орех, 1 ч.л. червен пипер.

Когато водата заври, ниско над нея счупваме толкова яйца, колкото е броят на консуматорите.

Когато жълтъците се забулят от белтъците, ястието се сваля.

Преди сервиране във всяка чиния с чалбур се слага по малко настъргано сирене.

Източник на рецептата е баба Ванга.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ирина
Ирина
Тук най-редовно си пишете свободни съчинения.Чули-недочули,разбрали-недоразбрали ,но винаги в играта..?!?
P.S. А отзивите,разбира се,никой от "творците" на рецепти не ги чете,а и засхто ли...?
02.06.2013 12:05
Ирина
Ирина
Е кажи я де Димитрина Крумова
02.06.2013 01:02
Димитрина Крумова
Димитрина Крумова
Това не истинската рецепта за Чалбур а някаква измислена и не пълна.Аз съм от Рупите и рецептата е съвсем друга!
01.06.2013 20:09
Новобранка
Новобранка
Тази рецепта я знам като "поляти яйца" и я приготвам като запръжката я правя отделно, а не слагам мазнината и червения пипер по време на забулването.
Само не разбрах този грах на снимката каква роля играе :D
02.04.2013 14:07
1