Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лесни Талиатели Карбонара

Лесни Талиатели Карбонара

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7182
Лесни Талиатели Карбонара
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Магията на Италианската кухня вече и във вашия дом - опитайте най-лесните и вкусни талиатели карбонара"

Необходими Продукти

  • талиатели - 400 г
  • За соса
  • бекон - 300 г
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 1 глава кромид
  • готварска сметана - 300 мл течна
  • жълтъци - 2 бр.
  • черен пипер - 1 к. л.
  • пармезан - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата се слага във вряща подсолена вода. Вари се 5-8 минути.

Сосът се приготвя, като лукът се нарязва на много ситно. Запържва се в олиото, добавя се нарязаният бекон. Беконът се пържи до златисто.

Добавя се сместа, приготвена от разбитите със сметаната жълтъци, черен пипер и пармезан.

Пастата се отцежда и се прехвърля при соса. Добавя се малко от водата от варенето на пастата.

Разбърква се много добре.

Талиателите се поднасят обилно поръсени с пармезан.

Лесните Талиатели Карбонара са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: