Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Сулка на Фурна

Сулка на Фурна

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Сулка на Фурна1 / 2
21/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
95 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • сулка - 1 бр. средна по големина риба
  • масло - 25 г
  • лук - 1 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • вода - 400 г
  • бира - 150 г
  • овесени ядки - 25 г
  • моркови - 1 бр.
  • магданоз
  • целина
  • карамфил
  • дафинов лист
  • черен пипер
  • чесън - 1 скилидка
  • захар
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и нарязваме на ситно лука.

Морковите нарязваме на лентички.

В загрято масло задушаваме лука и морковите.

Към тях прибавяме настърганата кора от лимон и останалите подправки.

Наливаме гореща вода и захлупваме съда. Варим 20 минути на среден огън.

Готовата смес прецеждаме, като смесваме с овесените ядки и бирата.

Почистената риба осоляваме и намазваме с олио, като след това я увиваме с фолио.

Поставяме във фурната и печем.

Когато е готова, вадим от фолиото, заливаме с готовия сос и поставяме отново във фурната за около 5 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: