Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с Пиле и Кашкавал

Баница с Пиле и Кашкавал

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5692k3
Баница с Пиле и Кашкавал
Снимка: Галя Николова
3 / 4
11/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Мъжете нямат нужда да бъдат ухажвани, трябва им само топла баница с пиле и кашкавал"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г
  • яйца - 4 бр.
  • пилешко месо - 300 г
  • кашкавал - 150 г
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • масло - 60 г
  • олио - 60 мл
  • прясно мляко - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме си плънката, като в купа разбиваме 2 яйца киселото мляко и сварени обезкостени бутчета, накъсани на дребно.

Разтопяваме кравето масло заедно с олиото.

Вземаме две кори, като едната намазваме с мазнина и върху нея слагаме втората кора и отново намазваме с мазнина.

Слагаме от плънката и завиваме на руло.

Получените рула слагаме в продълговата тавичка, така че да не са много прилепнали.

В купа разбийте 2 яйца, 150 г настърган кашкавал, 300 мл прясно мляко и щипка сол.

Със сместа заливаме баницата.

Изпичаме баницата в предварително загряна фурна на 150 градуса докато се получи златист загар.

Баницата с Пиле и Кашкавал е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: