Крем супа от миди

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5596k2k6
Крем супа от миди
Снимка: Мина Димитрова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Мидена супа по изпитана моряшка рецепта - да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • миди - 3 кг с черупки
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • пресен лук - 3 стръка
  • моркови - 2 бр.
  • чесън 3 - 4 скилидки
  • магданоз - 3 - 4 клонки
  • домати - 1 кг
  • бяло вино - 50 мл
  • бульон - 1 литър от мидите
  • картофи - 2 бр.
  • девесил - 4 клонки
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мидите се почистват измиват няколко пъти и се поставят в дълбока тенджера заедно с девесила и се варят с черупките.

Щом ядката се покаже от черупката, мидите са готови. След това се прецежда бульонът, а мидите се почистват.

В загрятото олио се запържват нарязаните лук и настъргания морков. Когато поомекнат се добавя нарязания чесън и магданоз и накрая нарязаните домати, налива се бяло вино и се изчаква да се поизпари.

След това се добавя и картофът, нарязан на парчета и предварително обелен. След сваряването му супата се пасира.

Добавя се бульонът, добавят се мидите. Посолява се и кремсупата се подправя с черен пипер. Оставя да поври за още 15 минути.

Крем супата от миди е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: