Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Хапки»Пилешки хапки със сусам и джинджифилов сос

Пилешки хапки със сусам и джинджифилов сос

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432442035
Пилешки хапки със сусам и джинджифилов сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - ½ кг
  • Марината
  • белтъци - 1 бр.
  • джинджифил - ½ ч.л.
  • сол
  • соев сос - 1 ч.л.
  • Панировка
  • сусамово семе - 3 - 4 с.л.
  • галета
  • лют червен пипер - 3 щипки
  • олио - 1 ч.ч.
  • Джинджифилов сос
  • чесън - 6 скилидки
  • олио - 3 с.л.
  • джинджифил - 1/2 ч.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • кетчуп - 10 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • чили - няколко капки или табаско
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се реже на хапки и престоява за половин час в маринатата. Вади се и се отцежда добре, овалва се в панировката и се изпържва в добре загрято, но не много горещо олио /за да не прегорят/. Пържат се по около 5 минути и се отцеждат върху салфетка.

Марината: Към разбития на сняг белтък се добавят сол, джинджифил и соев сос. Всичко се разбърква до хомогенна смес.

Панировка: В купа се смесват, сусамовото семе, лют червен пипер, и галета.

Джинджифилов сос: Нарязания чесън се пържи в не много горещо олио на умерен огън до зачервяване.

Ръси се с джинджифил, добавя се захар и оцет и кетчуп, проверява се на вкус и се добавя соев сос и капка сусамово олио. Може да се добави чили сос и няколко капки табаско.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: