Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Палачинки с кисело мляко

Палачинки с кисело мляко

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
15
"Най-добрите палачинки, които и след 2 дни ще са сочни и меки. Заслужават си да ги опитате!"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 400 г
  • сода - 1/2 ч.л.
  • яйца - 2 броя
  • брашно - в зависимост от желаната доза (1 и 1/2 - 2 ч.ч.)
  • вода - за гъстота на боза
  • сол - 1/4 ч.л.
  • захар - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте добре яйцата със захарта и солта. Разтворете содата в киселото мляко и добавете към яйцата, като объркате сместа.

Започнете да добавяте брашно и вода, като ги редувате в малки количества.

Ако желаете повечко палачинки, добавете повече брашно и вода. Накрая сместа трябва да с една идея по редичка от палачинковото тесто, което ще направи палачинките доста по-нежни и крехки.

Намазнете незалепващ тиган и пускайте по един малък черпак, като разстилате палачинката. Изпечете така всички палачинки. Ако ви се късат, това означава, че трябва да добавите още малко брашно.

За мен това са най-сполучливите палачинки, които съм правила - дори след 2 дена остават меки и сочни, разбира се, ако ги покриете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
5118
427
322
26
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Teodora
Teodora
nikak ne e losha receptata moite se poly4ixa mnogo dobre ve4e taka shte gi pravq.
25.02.2015 13:32
3
1
anonimen
anonimen
suuuuuuuuuper vkusni
01.02.2015 11:17
1
инж.Надежда Михайлова от Мездра
инж.Надежда Михайлова от Мездра
Знам,че се правят с прясно мляко,но ще опитам и с кисело мляко и сода за хляб.
18.01.2015 08:30
2
3
Анелия
Анелия
Палачинките и на мен ми се получиха много хубави, въобще не залепват.Стархотни станаха:)
10.01.2015 19:16
3
2
Sisi  Antova
Sisi Antova
Деца и възрастни харесват това чудо!Чудесни са за палачинкова торта ,която използвам за предястие.
30.10.2014 16:44
3
1
бобо
бобо
Ништо не стана
30.10.2014 15:19
8
4
2
Покажи всички подкоментари
сърпрайз
сърпрайз
Супер станаха палачинките! До сега бях правила само с прясно мляко и за първи път само с кисело. Ммм..
10.09.2014 15:15
2
1
Камелия
Камелия
Уникални палачинки!
16.08.2014 10:42
9
2
мариийка
мариийка
На мене нещо не ми се получиха и не съм чувала да се слага захар
06.08.2014 09:41
6
3
1
Покажи всички подкоментари
Иван Иванов
Иван Иванов
Страхотни станаха!
05.06.2014 11:17
3
2
Доди
Доди
Ч-л Филина означава чаена лажичка. А за палачинките страxотни.
10.05.2014 17:13
4
1
Filina
Filina
Какво значи к-л ?
01.05.2014 10:06
2
1
1
Покажи всички подкоментари
вера миланова
вера миланова
Супер е всичко
17.04.2014 18:34
1
4
Поли Недялкова
Поли Недялкова
Рецептата е много сполучлива получават се много хубави палачинки които и на следващият ден са чудесни
10.04.2014 21:20
6
4
idol
idol
страшни са и пухкави
26.03.2014 12:02
4
4
Динева
Динева
Получиха се страхотни ............
05.01.2014 17:42
3
3
Мирослава
Мирослава
Страхотни палачинки!Наѝ-вкусните,коѝто сьм правила.Благодаря за рецептата.
05.01.2014 15:10
5
6
Ивайла
Ивайла
супер палачинки
29.12.2013 10:26
4
2
Мирела
Мирела
Най-вкусните палачинки стават така. От години ги правя по този начин. Това с масълцето също е важно. Ако са само с прясно мляко стават жилави. Може да добавите също малко бира. Стават също и с пълнозърнесто брашно. Щом не се отлепят трябва да се добави още брашно и всичко ще е ок.
29.10.2013 18:35
5
2
1
Покажи всички подкоментари
Мария
Мария
Елена, след като ти се късат палачинките това означава,че солта ти е малко. Сложи повече сол и всичко ще е наред.
29.10.2013 18:02
2
1