Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Палачинки с кисело мляко

Палачинки с кисело мляко

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Палачинки с кисело мляко1 / 26
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
15
"Най-добрите палачинки, които и след 2 дни ще са сочни и меки. Заслужават си да ги опитате!"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 400 г
  • сода - 1/2 ч.л.
  • яйца - 2 броя
  • брашно - в зависимост от желаната доза (1 и 1/2 - 2 ч.ч.)
  • вода - за гъстота на боза
  • сол - 1/4 ч.л.
  • захар - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Разбийте добре яйцата със захарта и солта. Разтворете содата в киселото мляко и добавете към яйцата, като объркате сместа.

Започнете да добавяте брашно и вода, като ги редувате в малки количества.

Ако желаете повечко палачинки, добавете повече брашно и вода. Накрая сместа трябва да с една идея по редичка от палачинковото тесто, което ще направи палачинките доста по-нежни и крехки.

Намазнете незалепващ тиган и пускайте по един малък черпак, като разстилате палачинката. Изпечете така всички палачинки. Ако ви се късат, това означава, че трябва да добавите още малко брашно.

За мен това са най-сполучливите палачинки, които съм правила - дори след 2 дена остават меки и сочни, разбира се, ако ги покриете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
5118
427
322
26
11
Дай твоята оценка:

Коментари

swenstyle
swenstyle
и без содата става, или много малко сода - 2 щипки
13.04.2013 16:18
2
2
Мария
Мария
Наистина станаха страхотни без сода
18.03.2013 17:56
1
албена
албена
Това е най-сполучливата възможна рецепта за палачинки. Но един съвет-пригответе ги без никаква сода.Стават вълшебни.
24.02.2013 20:17
1
1
gjntgjdj
gjntgjdj
а в какъв тиган се правят :)
24.02.2013 09:07
1
ani
ani
Станаха страхотни! :)
18.02.2013 16:45
1
Стелч
Стелч
Палачинките станаха перфектни,цялото семейство е сито!
06.02.2013 11:43
1
1
теди
теди
и аз ги направих, но според мен не трябва да има сода, защото палачинките бухват и остават сурови.
04.02.2013 14:05
1
2
Ani Blagoeva
Ani Blagoeva
Направих ги от любопитство,защото винаги слагам прясно мляко ! Найстина станаха много хубави,само ми се струва ,че е малко в повече содата .Следващия път ще опитам с по-малко сода .Благодаря за рецептата !
16.01.2013 05:27
1
1
Лили
Лили
Палачинките изглеждат страхотно, с нетърпение ще ги пробвам :)
15.01.2013 16:44
1
1