Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Шоколадово-мраморно брауни с топинг от ягоди

Шоколадово-мраморно брауни с топинг от ягоди

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Шоколадово-мраморно брауни с топинг от ягоди
Снимка: marcheva14
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Само истински приятел ще те посрещне с думите - искаш ли да си поделим цяла тава шоколадово-мраморно брауни с топинг от ягоди"

Необходими Продукти

  • ТОПИНГ
  • крема сирене - 220 г
  • захар - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • ягоди - 250 г
  • захар - 60 г
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • БРАУНИ
  • масло - 220 г, стайна температура
  • шоколад - 170 г
  • захар - 50 г
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • сол - 1/4 ч.л.
  • яйца - 4 бр., стайна температура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 170 градуса.

Керамична правоъгълна форма 30/22 см, покрита с хартия за печене.

Двата вида топинг

Крема сиренето и захарта се разбиват с миксер до крем. Добавят се яйцето и ванилията, отново се разбиват до крем и се оставя настрана.

Ягодите се почистват и нарязват на по-големи кубчета. Поставят се в тенджера със захарта и лимонов сок на умерен котлон при периодично разбъркване. След като сместа кипне, се намалява температурата и се оставя леко да къкри за около 10-15 мин.

Сваля се от котлона, охлажда се до стайна температура. Този вид ягодов топинг може да се съхранява в хладилник за около 1 седмица.

Брауни

На умерен котлон на водна баня се стопяват шоколадът и маслото. Оставят се настрана да се охладят до стайна температура.

В купа се изсипва захарта, прибавя се разтопеният шоколад, ванилията и солта, разбърква се. Добавят се яйцата, разбива се с миксер до гладка смес, прибавя се и брашното и отново се разбива до гладкост.

Сместа се изсипва във формата, заглажда се. Отгоре със супена лъжица се загребва от крема сиренето и се поставят шахматно топки от сместа, а между тях се поставя топинга от ягоди.

С дървено шишче или сервизен нож се минава във формата на осмица, за да се получи мраморен ефект.

Пече се на 170 градуса за около 45-50 минути или докато стените на браунито в златисто-кафеникав цвят, а по средата е все още меко и влажно. Изважда се от фурната и се охлажда напълно.

Шоколадовият сладкиш се реже на правоъгълни парчета.

Шоколадово-мраморното брауни с топинг от ягоди е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: