Начин на приготвяне
Пресейте брашното в купа и направете кладенче в средата. Добавете 2-те яйца, солта, захарта, прясното мляко и разтворената в 100 мл хладка вода мая.
Замесете меко тесто и го оставете да втасва до удвояване на обема.
Обелете кромида, нарежете го и го запържете до златисто. Добавете рендосания картоф и останалите продукти за плънката. Разбъркайте, задръжте за 2-3 мин и снемете от огъня.
Оставете да се охлади.
След като тестото втаса, го разточете на голяма правоъгълна кора с дебелина около 1 см. Отгоре разпределете плънката и навийте на руло. Прехвърлете го в добре намазнена тава и отново оставете да втаса (30-40 мин).
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете рулото с жълтък, поръсете със сусам и печете лучника до готовност (при мен 30-на мин).