Начин на приготвяне
Смесете в една купа брашното, бакпулвера и солта. След това ги пресейте.
В друга купа разбийте белтъците до получаване на сняг.
Към тях добавете 1 чаша от захарта.
В друга купа разбийте предварително размекнатото на стайна температура краве масло и към него добавете ½ чаша захар. Разбийте хубаво с миксера.
След това заедно смесете маслото със сместа с брашното. Доливайте бавно и поетапно прясното мляко, за да не останат бучки. Разбъркайте.
Към получената смес прибавете и есенциите, а накрая към всичко добавете и разбитите белтъци.
Продължете да разбивате до получаване на кексово тесто. Изсипете в тавичка с незалепващо покритие, намазнена, и печете в загрята на 200 градуса фурна за около 45 минути.
През това време си направете глазурата:
Разбийте сметаната с миксер и я смесете с пудрата захар.
След като сладкишът е готов, го оставете да изстине и го разрежете на две равни части по хоризонтал. Намажете едната със сметана, върху нея сложете втората част.
Най-отгоре нанесете останалата сметана и поръсете със захарните пръчици.
По желание може да добавите свеж плод при поднасяне на ронлив сладкиш със сметанова глазура.