Хрупкави тиквички на фурна

22/05/2018
"Хрупкави тиквички без пържене - ето и точна рецепта за тази вкусотия"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
68 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо487 766
  • Преглеждания за месеца2074
  • Преглеждания за седмицата1648
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена68

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Измити тиквички се режат на пръчици с дължина колкото един пръст.

В купа се разбиват яйцата, отделно в чиния сипваме бяло брашно, смесено с половин чаена лъжичка сол, а в нова чиния смесваме царевично брашно и галета.

Приготвя се широка тава от печката с хартия за печене, която се намазва леко с олио. Поръсваме тиквичките с черен пипер и щипка сол. Всяка пръчица от тиквички се овалва първо в бяло брашно, после в разбити яйца и накрая в смес от царевично брашно и галета.

Нареждат се в тавата, отгоре се поръсват добре с олио. Печем в загрята фурна 200°C до златисто.

Изваждаме в чиния и сервираме с млечния сос.

Уникално вкусни и здравословни тиквички на фурна!

Рецепта е на Соня Данова!

Рейтинг

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Стоянка  Русенова
Вили ,рецептата ти е разкошна .Много ни допадна.Станаха страхотни тиквички .
8
0
Яница Николова
Много вкусни тиквички.
1
1
Яница Николова
Чудесно, аз почти всичко панирам в царевичен грис 'царевично брашно или корнфлейкс.
1
3