Хрупкави тиквички на фурна

22/05/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру215984777216
"Хрупкави тиквички без пържене - ето и точна рецепта за тази вкусотия "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
45 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо66 292
  • Преглеждания за месеца100
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена45

Необходими Съставки

  • тиквички - 2 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • брашно - 1 ч.ч. бяло
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • олио - за поръсване
  • галета - 2 - 3 с.л.
  • млечен сос
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • сол - на вкус
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измити тиквички се режат на пръчици с дължина колкото един пръст.

В купа се разбиват яйцата, отделно в чиния сипваме бяло брашно, смесено с половин чаена лъжичка сол, а в нова чиния смесваме царевично брашно и галета.

Приготвя се широка тава от печката с хартия за печене, която се намазва леко с олио. Поръсваме тиквичките с черен пипер и щипка сол. Всяка пръчица от тиквички се овалва първо в бяло брашно, после в разбити яйца и накрая в смес от царевично брашно и галета.

Нареждат се в тавата, отгоре се поръсват добре с олио. Печем в загрята фурна 200°C до златисто.

Изваждаме в чиния и сервираме с млечния сос.

Уникално вкусни и здравословни!

Рецепта е на Соня Данова!подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Стоянка  Русенова
Вили ,рецептата ти е разкошна .Много ни допадна.Станаха страхотни тиквички .
1
0
Яница Николова
Много вкусни тиквички.
1
0
Яница Николова
Чудесно, аз почти всичко панирам в царевичен грис 'царевично брашно или корнфлейкс.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв