Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Бърза мачкана баница с масло

Бърза мачкана баница с масло

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Бърза мачкана баница с масло
Снимка: Мария Симова
1 / 2
23/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Има ястия, които се редят, за да са вкусни, и такива, които се мачкат, за най-добър резултат"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет фини
  • кисело мляко - 400 г
  • сода бикарбонат - 0.5 ч.л. равна
  • сирене - 300 г
  • яйца - 6 бр.
  • масло - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете киселото мляко със содата, разбъркайте и оставете да шупне.

Добавете разбитите яйца и разбъркайте, натрошете сиренето и го прибавете към сместа, разбъркайте отново.

Отделно разтопете маслото, намажете тава с част от него. Включете фурната на 180 градуса.

Разтворете пакета кори, вземете една по една и леко набръчкайте (намачкайте). Разпределете 5 броя от тях една до друга в тавата, поръсете с част от маслото и част от плънката.

Подредете втори ред кори по същия начин и отново масло и плънка - така до края на корите. Отгоре поръсете с последната част от маслото и плънката.

Поставете тавата във фурната първо на долен реотан за 30 минути, а после на горен и долен за около 15 минути.

Обърнете готовата баница заедно с тавата, внимателно върху 4 броя купички (обърнати обратно) и оставете така за около 15 минути.

Сервирайте топла!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Изглежда много апетитно!
23.05.2018 21:23
1