Начин на приготвяне
Слагаме половин чаена лъжичка хлебна сода в 250 г кисело мляко.
Изчакваме, докато млякото шупне, и към него добавяме 2 яйца.
Разбиваме млякото и яйцата и към тях натрошаваме сиренето.
Започваме да редим любимата баница, като преди това разделяме корите на три равни части.
Сгъваме първите 5 кори на хармоника и подреждаме в тава, застлана с хартия за печене.
Върху тях разпределяме половината яйчена смес.
Подреждаме втори ред кори и добавяме останалото количество яйчна смес.
Завършваме баницата с третата част кори.
Останалото кисело мляко смесваме с половин чаена лъжица сода за хляб.
Прибавяме прясното мляко, останалите две яйца и четвърт чаена лъжица сол.
Разбиваме всичко и заливаме баницата.
Отгоре разпределяме кравето масло нарязано на малки бучици.
Печем ароматната баница с масло на 180 градуса докато баницата стане златисто кафява.