Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Аламинути»Запечен грейпфрут с джинджифил

Запечен грейпфрут с джинджифил

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432391401654
Запечен грейпфрут с джинджифил2 / 2
23/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • грейпфрут - 2 бр.
  • жълтъци - 2 бр.
  • бяло вино - 2 бр.
  • захар - 2 с.л.
  • джинджифил - 1/4 ч.л.
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се разбъркват с вино, захар, джинджифила и ванилия.

Загрява се и леко завира, след което се оттегля. Леко трябва да се сгъсти, преди да се полеят грейпфрутите.

Грейпфрутите се обелват, като им се отстранява и бялата ципа. Режат се на 1/4 или 1/8, редят се в йенска тавичка, поливат се със соса.

Запичат се за 3-4 минути при 220 градуса. Консумират се веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: