Кефал на Скара

28/05/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 116
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • кефала - 2 бр.
  • лимонов сок - на 1 бр.
  • сол
  • бял пипер - смлян на вкус
  • подправка за риба
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата почистваме от люспите, вътрешностите и перките и отстраняваме главите.

Добре омазняваме с олиото и поръсваме с бял смлян пипер, подправка за риба, сол и изцеждаме сока на 1 лимон, като изсипваме върху рибите.

Включваме скарата да загрява, а рибата оставяме за около час да поеме от подправките.

Поставяме рибата на добре загрятата скара, но предварително я натъркваме с кората на лимона.

Печем от двете страни.

При сервирането можем да поднесем с картофена салата, но задължително рибата трябва да е топла.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар