Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Черноморски Кефал на грил тиган

Черноморски Кефал на грил тиган

Черноморски Кефал на грил тиган
Снимка: Христо Славейков
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • кефал - 2 бр. по 300 г
  • зехтин - 2 с.л. или олио
  • морска сол
  • девесил
  • черен пипер
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресният Кефал се изчиства добре първо от люспите, а след това и отвътре. Измива се добре. Осолява се хубаво с морска сол. Не се бойте, че ще го пресолите. Кефалът ще поеме само толкова сол, колкото е нужно.

Наръсете го и със смлян черен пипер и девесил, както отвън, така и отвътре. Нека рибата поседи 15-30 минути с тази суха марината.

Загрейте грил тигана на максимум. Намажете го хубаво със зехтин. Сложете Кефала да се пече. Полейте малко зехтин и отгоре.

Когато рибата започне сама да се отделя от тигана /след около 10 -15 мин/, тогава я обърнете и изпечете и от другата страна.

Свалете печения Кефал от огъня и го поръсете обилно с лимон.

Гарнитурата за този черноморски Кефал на грил тиган е по ваш избор.

Приятен апетит с морски привкус!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: