Начин на приготвяне
Пресният Кефал се изчиства добре първо от люспите, а след това и отвътре. Измива се добре. Осолява се хубаво с морска сол. Не се бойте, че ще го пресолите. Кефалът ще поеме само толкова сол, колкото е нужно.
Наръсете го и със смлян черен пипер и девесил, както отвън, така и отвътре. Нека рибата поседи 15-30 минути с тази суха марината.
Загрейте грил тигана на максимум. Намажете го хубаво със зехтин. Сложете Кефала да се пече. Полейте малко зехтин и отгоре.
Когато рибата започне сама да се отделя от тигана /след около 10 -15 мин/, тогава я обърнете и изпечете и от другата страна.
Свалете печения Кефал от огъня и го поръсете обилно с лимон.
Гарнитурата за този черноморски Кефал на грил тиган е по ваш избор.
Приятен апетит с морски привкус!