Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Моркови на скара

Моркови на скара

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Моркови на скара1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Глазираните моркови на скара могат чудесно да подчертаят вкуса на любимото ми печено месо"

Необходими Продукти

  • моркови - 2 бр. по - големи
  • захар - 1 ч.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте добре захарта със соевия сос, лимоновия сок, зехтина, малко сол при нужда и прясно смлян черен пипер.

Почистете морковите и ги нарежете на тънки елипси под ъгъл. Залейте ги с маринатата, объркайте и оставете в покрит съд да престоят 1 час, като раздрусвате съда от време на време.

Загрейте скарата и я намазнете, наредете парчетата моркови и ги изпечете от двете страни, докато хванат карамелен загар. Поднесете ги като гарнитура към дивеч и други меса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: