Ягодови тарталетки

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6413k1
Ягодови тарталетки
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 5
01/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • ягоди - 6 бр. по - едри
  • конфитюр от ягоди - 6 с.л.
  • за тестото
  • брашно - 200 г
  • масло - 100 г студено
  • пудра захар - 3 с.л.
  • жълтъци - 1 бр.
  • вода - 3 с.л. студена
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • за крема
  • маскарпоне - 250 г
  • сладкарска сметана - 100 мл.
  • пудра захар - 70 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка се пресява брашното, пудрата захар и бакпулверът. Нарязва се маслото на малки кубчета и се добавя.

Разбърква се добре с пръсти, като претривате маслото с брашното, за да се получат така наречените маслени трохи. Сипва се жълтъкът, студената вода и ванилията и се омесва добре, за да стане на топка. Завива се в домакинско фолио и се оставя в хладилник да почине около 30 минути.

През това време се прави кремът. Разбива се сметаната с пудрата захар и постепенно се добавя към нея на части крема сиренето. Оставя се на хладно.

Тестото се разделя на 6 топки. Всяка топка се разточва с диаметър по-голям от този на формичката за тарталети. Притиска се хубаво към стените и с вилица се правят дупчици по дъното, за да не се надигне.

Може да използвате и от готварските топчета, но преди това сложете под тях хартия за печене. Пекат се в загрята фурна на 180 градуса до зачервяване. Изваждат се от формичките и се охлаждат на решетка.

Във всяка тарталетка на дъното се поставя по една лъжица конфитюр. Шприцова се крем и отгоре се украсява с по една измита ягода, нарязана на ветрило. Прибират се на хладно и се оставят за поне 2 часа да престоят преди консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Emilia Krumova
Emilia Krumova
Прекрасни тарталетки , апетитни и изкушаващи .......мммммм
31.01.2017 13:53