Ябълков десерт

24/05/2018
"Десерт за приятели с нежен ябълков вкус "
Приготвяне10 мин.
Готвене65 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо546
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • ябълки - 1 кг
  • яйца - 6 бр.
  • масло - 100 г
  • захар - 100 г
  • вино - 100 мл (бяло)
  • За карамела
  • захар - 100 г + 1 с.л. вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете захарта и водата в съд на котлона. Щом се карамелизира, изсипете карамела във форма (диаметър от 22 см).

Обелете и нарежете на малки парчета ябълките. В тиган разтопете маслото и прибавете ябълките и виното. Оставете да къкри около 10 минути.

Прехвърлете сместа в дълбока купа и пасирайте. Оставете леко да се охлади. Разбийте яйцата със захарта.

Добавете охладеното пюре и разбъркайте. Изсипете сместа във формата върху карамела. Печете в загрята фурна на 170 градуса на водна баня около 45 минути.

Извадете формата от фурната, оставете да престои 4-5 часа и обърнете върху чиния или поднос.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар