Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата и захарта. След това се прибавят солта, прясното мляко и олиото. Сместа се разбърква отново с помощта на телена бъркалка.
Прибавят се на порции сухите съставки - брашно, бакпулвер, сода бикарбонат и ванилия. Всички съставки се размесват добре до гладка, хомогенна смес. Ягодите се почистват и нарязват на дребно.
С черпак се гребва от сместа и се налива в тиган с незалепващо покритие или намазан с малко масло.
Отгоре върху палачинката се слага от нарязаните парченца ягоди. Щом се запекат от едната страна, се обръщат да се запекат и от другата.
Неизползваните ягоди се смилат в блендер, прехвърлят се в малка тенджерка с три супени лъжици захар и се готвят, докато захарта се разтопи и ягодите пуснат сока си.
Палачинките се поднасят, полети със ягодовия сос.
Палачинките с ягодов сос са готови.