Менемен

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2331k1k2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Имате 30 минути да приготвите тази лесна вкусотийка, ще се справите ли с предизвикателството"

Необходими Продукти

  • зелени чушки - 2 бр.
  • червени чушки - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • яйца - 4 бр.
  • домати - 4 бр.
  • олио - 100 мл
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме нарязания на едро лук, посоляваме го леко и добавяме щипка черен пипер.

Добавяме чушката (на едро).

Два от доматите режем на кубчета и ги добавяме при останалите съставки и запържваме.

Преди вторите домати да са омекнали, надупчете ги леко и поставете яйцата, овкусете и покрийте тигана и оставете за около пет минути на средна температура, така че яйцата да останат колкото е възможно по-рохки.

Готовият миш маш се украсява с прясно нарязан магданоз.

Да ви е сладък менеменът!

В разгара на горещините опитай непременно и другите ни леки зеленчукови ястия като тази арабска шакшука, нашия миш-маш на фурна или класическия рататуй.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Баш Майстора
Баш Майстора
Може и 3 скилидки чесън
06.02.2022 14:42
Баш Майстора
Баш Майстора
Сходна рецепта с шакшука. Аз накрая съдържа и сирене.
06.02.2022 14:41
4
Йозлям Кадирова
Йозлям Кадирова
Съжалявам много, че не съм я написала какти трябва, но съм много щастлива, че ви хареса.

Да ви е вкусно :)
02.09.2018 14:08
Галя
Галя
И аз не разбрах точно с вторите 2 домата... затова ги направих така: нарязах вторите 2 домата на половинки, иазвадих вътрешноста ѝм, прибавих я към нарязаните първи два домата. В получените "гнезда" от преполовените 2 домата чукнах по едно яйце, както си е и в рецептата. Наръсих всичко това с настърган кашкавал и препеках на фурна.
Стана идеално!
Благодаря за рецептата! Въпреки че я промених малко, идеята си е Ваша...
02.09.2018 13:24
2
Йозлям Кадирова
Йозлям Кадирова
Първите два домата режем на кубчета и запържваме с лука. А другите два добавяме преди да са омекнали напълно първите два. След 5 мин добавяме и яйцата.
03.06.2018 17:13
1
Албена Асенова
Албена Асенова
Не разбрах какво става с останалите два домата.
03.06.2018 17:02
1
Йозлям Кадирова
Йозлям Кадирова
Да, много са сходни.
Но при шакшука, доматите мисля са от консерва и е с люта чушка?!
03.06.2018 16:40
1
Покажи всички подкоментари
Станислава Вълкова
Станислава Вълкова
Рецептата е много сходна със Шакшука ..
30.05.2018 10:10
3