Начин на приготвяне
Запържваме нарязания на едро лук, посоляваме го леко и добавяме щипка черен пипер.
Добавяме чушката (на едро).
Два от доматите режем на кубчета и ги добавяме при останалите съставки и запържваме.
Преди вторите домати да са омекнали, надупчете ги леко и поставете яйцата, овкусете и покрийте тигана и оставете за около пет минути на средна температура, така че яйцата да останат колкото е възможно по-рохки.
Готовият миш маш се украсява с прясно нарязан магданоз.
Да ви е сладък менеменът!
В разгара на горещините опитай непременно и другите ни леки зеленчукови ястия като тази арабска шакшука, нашия миш-маш на фурна или класическия рататуй.
Коментари
Да ви е вкусно :)
Стана идеално!
Благодаря за рецептата! Въпреки че я промених малко, идеята си е Ваша...
Но при шакшука, доматите мисля са от консерва и е с люта чушка?!