Начин на приготвяне
Накиснете овесените ядки и кокоса в топлата вода, докато набъбнат и абсорбират цялата течност. Ако са още твърди, добавете още малко вода.
Разбийте изварата с киселото мляко и меда, докато се получи гладък крем. Бисквитите смелете на трохи и ги разбъркайте заедно с маслото към набъбналите овесени ядки.
В подходяща тавичка сложете част от сместа с бисквити и овесени ядки като блат, притискайки хубаво. Отгоре намажете с крема. Направете втори блат от овесените ядки и пак крем.
Между блатовете слагайте нарязани или цели меки плодове по ваш избор. Отгоре направете украса пак от плодове и поръсете с 2 с.л. кокосови стърготини. Сложете тортата за 3 часа на студено преди да поднесете.
Коментари
Имам въпрос: колко масло се слага? Поздрави