Начин на приготвяне
Овесените ядки се смилат в блендер. Ябълките се обелват, почистват се от семките и се настъргват на едро ренде. Бананите се намачкват. Сушените плодове се нарязват на не много едри парчета - стафиди/червена боровинка - можете да сложите и цели.
Всички съставки за основата се смесват и се объркват добре. Ако е прекалено рядка сместа, добавете още малко овесени ядки или сушени плодове. Текстурата трябва да е мека, но плътна.
Подгответе тавичка (ок. 24 см) с падащ борд, застелете с хартия за печене. Разпределете основата за тортата, като оформите и борд. Приберете в хладилник.
Желатинът се слага в малко вода и се оставя да набъбне. Процедирайте с него както е описано на опаковката.
Морковите се сваряват в 1 л. вода - варят се до пълното абсорбиране на водата. Пасират се, добавят се нишестето, маслото, захарта и индийското орехче - пасира се още веднъж. Прибавете желатина и разбъркайте.
Изсипете крема върху основата и отново приберете в хладилника. Оставете да стегне една нощ. По желание, можете да украсите със смлени ядки, по Ваш вкус или ситно нарязани сушени плодове.
Забележка: Ако желаете да е по-стегнат крема, можете да сложите 2 желатина
Коментари