Начин на приготвяне
За блата: Блендирате кашуто и овесените ядки в блендер. Изсипвате ги в купа, добавяте останалите продукти и разбърквате добре. Ако сместа е прекалено лепкава, добавяте малко вода. Готовата смес разпределяте върху хартия за печене в тавичка с падащо дъно и я оставяте във фризера.
През това време приготвяте крем за торта.
За крема: Първо накисвате чиа семената и желатина в кафени чашки с вода и ги оставяте да набъбнат. В купа смесвате останалите продукти и разбърквате. Когато желатинът е набъбнал, го разтваряте на водна баня и го прибавяте към сместа заедно с набъбналите чиа семена.
Отново разбърквате добре. Изваждате блата за тортата без печене от фризера, изсипвате крема и оставяте в хладилника за няколко часа, за да се стегне.
След това декорирате тортата с извара с плодове или други продукти по избор и поднасяте.
Рецептата за диетична лимонова торта с извара е изпълнена!