Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Диетична лимонова торта с извара

Диетична лимонова торта с извара

ЙоанаЙоана
Готвач
2982k5811
Диетична лимонова торта с извара
Снимка: Йоана
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Знаете ли, че съществуват и диетични торти - даваме ви рецепта за една вкусна и очарователна лимонова торта, от която трудно ще се откъснете"

Необходими Продукти

  • За блата
  • кашу - 100 г сурово
  • овесени ядки - 100 г
  • тахан - 25 г от кашу (или др. масло)
  • кокосово масло - 25 г
  • кокосови стърготини - 15 г
  • кленов сироп - 70 мл (друг течен подсладител)
  • лимонов сок
  • лимонови корички
  • За крема
  • извара - 250 г сладкарска (обикновена)
  • чиа - 10 г
  • кокосови стърготини - 10 г
  • лимонов сок
  • лимонови корички
  • лимонова есенция
  • стевия - или др. подсладител
  • желатин - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата: Блендирате кашуто и овесените ядки в блендер. Изсипвате ги в купа, добавяте останалите продукти и разбърквате добре. Ако сместа е прекалено лепкава, добавяте малко вода. Готовата смес разпределяте върху хартия за печене в тавичка с падащо дъно и я оставяте във фризера.

През това време приготвяте крем за торта.

За крема: Първо накисвате чиа семената и желатина в кафени чашки с вода и ги оставяте да набъбнат. В купа смесвате останалите продукти и разбърквате. Когато желатинът е набъбнал, го разтваряте на водна баня и го прибавяте към сместа заедно с набъбналите чиа семена.

Отново разбърквате добре. Изваждате блата за тортата без печене от фризера, изсипвате крема и оставяте в хладилника за няколко часа, за да се стегне.

След това декорирате тортата с извара с плодове или други продукти по избор и поднасяте.

Рецептата за диетична лимонова торта с извара е изпълнена!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: