Начин на приготвяне
В тиган с дебело дъно сложете зехтина и нарязания на ситно чесън, загрейте, когато чесънът започне да си пуска аромата, добавете наситнения зелен лук и микса от морски дарове, който сте оставили предварително да се размрази на студено в хладилника.
Добавете малко сол и гответе за 3-4 минути. Изсипете бялото вино и задушете за кратко.
Преди да махнете от котлона, овкусете с прясно изцеден лимонов сок на вкус, поръсете с нарязания на ситно босилек.
Сервирайте веднага с чаша изстудено бяло вино.
Добър апетит и наздраве!
Бързата лятна вечеря с морски дарове е готова.
Ако тази рецепта ви харесва, опитайте и другите ни рецепти за миди, скариди и калмари.