Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Руладини»Свинско вретено с гъби и моркови в халогенна фурна

Свинско вретено с гъби и моркови в халогенна фурна

Свинско вретено с гъби и моркови в халогенна фурна
Снимка: Цветанка Цветанова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Отсега нататък вече само така ще правим свинско вретено - сочно и лесно"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 600 г месо
  • гъби - 250 г
  • моркови - 2 бр.
  • мед - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • горчица - 1 с.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • олио - 20 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От плешката се изрязват продълговати ленти (от по широката страна на плешката).

Всички съставки без морковите и гъбите се смесват добре. Изсипват се върху месото и се оставят 30 мин, за да може да попият.

Месото се слага върху фолио за печене, нареждат се нарязаните гъби - на шайби, и морковите - на пръчици. Навива се по стегнато и стягате фолиото като бонбон.

Пече се на горна скара (може да ползвате и тавичката на уреда или да поставите малка тава с подходяща форма, която да влиза в уреда и да позволява въздухът да циркулира свободно) на халогенната фурна, задължително с разширителя на съда 50 мин на 160 градуса.

След като спре програмата, развийте фолиото, за да допечете за 5 мин за перфектен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: