Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Руладини»Свинско вретено с гъби и кашкавал

Свинско вретено с гъби и кашкавал

Свинско вретено с гъби и кашкавал
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
10/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
145 мин.
Порции
4
"Когато всички у дома питат за вечерята, настървени от глад, кажете им, че свинското вретено с апетитна плънка е почти готово"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 4 бр. вратни
  • лук - 1 бр.
  • гъби - 5 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • бира - 1/2 кутийка
  • краве масло - бучка
  • кашкавал - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте вратните пържолите и ги начукайте на тънко с дървено чукче.

В тиган сложете малко мазнина и запържете гъбите, предварително обелени и нарязани на филийки до златисто.

Добавете лука, нарязан на дребно, и пържете до карамелизиране.

Пържолите поръсете със сол, черен пипер и ригана. Сложете малко от плънката и завийте на руло.

Подредете в тавичка за печене. Налейте бирата и нарежете кравето масло.

Завийте тавичката плътно с алуминиево фолио. Печете в загрята фурна на 180 градуса 2 часа.

Махнете фолиото, поръсете всяко свинско вретено с кашкавал и върнете във фурната за около 10 минути или до запичане на кашкавала.

Извадете, оставете свинското вретено с гъби и кашкавал леко да се охлади и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: