Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Печени сини домати с майонеза и чесън

Печени сини домати с майонеза и чесън

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Печени сини домати с майонеза и чесън1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"ГотвачБГ препоръчва - поднесете това разкошно предястие с бутилка добре изстудено бяло вино!"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 броя
  • чесън - 5 скилидки
  • майонеза - 1 кутийка
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • зехтин - 60 мл
  • соев сос - 4 с.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • домати - 3 - 4 броя, за гарниране
  • лимони - 1 с.л. прясно изцеден сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете почистените патладжани на кръгчета. Обилно ги посолете и ги оставете за 20-30 минути под наклон, за да се отцедят от горчивината. След това ги измийте и подсушете.

Подредете ги в тавичка, посолете отново и ги поръсете с черен пипер. Разбъркайте зехтина със соевия сос и залейте патладжаните. Оставете ги да се мариноват за 30 минути, след което ги изпечете в тава във фурна или на грил, скара или плоча.

Разбийте майонезата с лъжичка лимонов сок и пасирания чесън. Объркайте соса със ситно скълцан магданоз. Във всяка чиния се слагат по няколко кръгчета изпечен патладжан, намазват се обилно с майонезения сос и сле слага кръгче домат. По желание може да поднесете печените сини домати с майонеза и чесън със стръкче магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

елка стефанова
елка стефанова
Вкусно и едно разнообразие в постните ястия.
05.04.2013 09:46