Начин на приготвяне
Обелете патладжана. Нарежете го на колелца. Поръсете със солта и оставете да си пусне горчивия сок за около един час.
След това в тенджера сложете оцета, олиото, водата, черния пипер и захарта. Изчакайте да заври.
Добавете патладжана на порции, като изчакате отново да кипне. Варете една минута и извадете с решетъчна лъжица. Добавете нова порция патладжан и по същия начин процедирайте до изчерпване на количеството.
Върху готовия патладжан нарежете магданоза, целината и чесъна.
Разбъркайте маринования патладжан и го наредете в буркани.
Кипнете бурканите, ако консумацията няма да е веднага, ако ли не - приберете туршията в хладилника на хладно.
Маринованите Сини Домати Туршия са готови.