Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Мариновани Сини Домати Туршия

Мариновани Сини Домати Туршия

Мариновани Сини Домати Туршия
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Страшна туршия, казваме ви, няма да спрете, докато не я изядете до последното резенче патладжан"

Необходими Продукти

  • сини домати - 2 кг патладжан
  • олио - 250 мл
  • оцет - 250 мл
  • вода - 100 мл
  • сол - 11/2 с.л.
  • захар - 2 - 3 с.л.
  • магданоз
  • целина
  • чесън
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете патладжана. Нарежете го на колелца. Поръсете със солта и оставете да си пусне горчивия сок за около един час.

След това в тенджера сложете оцета, олиото, водата, черния пипер и захарта. Изчакайте да заври.

Добавете патладжана на порции, като изчакате отново да кипне. Варете една минута и извадете с решетъчна лъжица. Добавете нова порция патладжан и по същия начин процедирайте до изчерпване на количеството.

Върху готовия патладжан нарежете магданоза, целината и чесъна.

Разбъркайте маринования патладжан и го наредете в буркани.

Кипнете бурканите, ако консумацията няма да е веднага, ако ли не - приберете туршията в хладилника на хладно.

Маринованите Сини Домати Туршия са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: