Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Сини домати в буркани

Сини домати в буркани

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Сини домати в буркани1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
45 мин.

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 кг
  • за заливката
  • оцет - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 2 глави
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на кръгли филии, без да ги белите. Посолете ги и ги оставете поне 1 час да се отцедят от горчивия сок. Изплакнете ги и ги поставете в дълбока тенджера.

Залейте ги с гореща вода, кипнете и варете за кратко, докато омекнат. Извадете омекналите зеленчуци да се отцедят. Смесете водата и оцета и залейте патладжаните. Оставете ги да се мариноват за около 1-2 часа.

Подгответе подсушените буркани. Отцедете патладжаните от маринатата, подредете ги в бурканите на редове, като между редовете поръсете обилно със ситно нарязан магданоз и наситнен чесън. Притиснете за да излезе въздуха и залейте отгоре с олио.

По желание може да стерилизирате 5-10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Лили Стефанова
Лили Стефанова
Как се консумират , като салата или се правят на кьопулу , готвят се или ?
06.11.2013 16:30