Селска вкусотия със зеленчуци

02/06/2018
"На село всичко е по-вкусно, защото е приготвено със свежи зеленчуци от градината "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 844
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обеленият картоф заедно с тиквичката се нарязва на малки кубчета. Гъбите се отцеждат от течността и нарязваме на парченца.

В купа се разбиват яйцата, добавя се прясно мляко, малко сол и нарязан магданоз. В малко тиганче се загрява олио и масло да се разтопи.

Сипват се нарязаните зеленчуци, готвим за 3 минути, добавя се 3-4 с. л. вода и запържваме докато картофът омекне и зеленчуците добият леко златист цвят. Овкусява се със сол и щипка-две черен пипер.

Намалява се котлонът на 3 степен, заливаме със разбити яйца с прясно мляко и запичаме докато отдолу добие приятен златист цвят. Обръща се с чиния и отново се връща в тигана, да се запече и от другата страна.

Снема се от котлона и поръсваме с настърган кашкавал, да се разтопи от топлината. Сервираме със салата за сезона.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар