Начин на приготвяне
Почистеният и измит ориз се поставя в съд, залива се с гореща вода, захлупва се с капак и престоява 1 час и ½.
В тиган се сипва олиото, прибавят се почистените и нарязани на ситно лук и чесън и се запържват. Към тях се прибавя набъбналия и отцеден от водата ориз, който се запържва около 5 минути при непрекъснато бъркане.
След това се добавят почистените, измити и нарязани на къси лентички чушка и морков, нарязаните на тънки филийки – заедно с пънчетата, гъби.
Заливат се с 1 ч.ч. вода и яденето се разбърква. Посолява се с малко сол и се прибавят розмаринът и кърито.
Останалата вода се добавя постепенно, докато се сварят продуктите. Накрая се поставя и соевият сос и се вари не повече от 1 минута.
Опитвате за сол и ако има нужда, овкусявате допълнително.